Angus McSix – Angus McSix and the Sword of Power

angus mcsix and cover

angus mcsix and coverBývalý spevák Gloryhammer – Thomas Winkler od svojho dramatického odchodu zo skupiny v roku 2021 rozbehol vlastné nové zoskupenie. Samotný Thomas tam vystupuje ako Angus McSix. Gloryhammer a aj Winkler sú známi svojimi gýčovitými, nadštandardnými fantasy príbehmi.

V podobnom štýle je aj aktuálny debutový album Angus McSix and the Sword of Power. 

Funny power metal

Nájdeme tu dvanásť skladieb a aj keby ste si nevšimli, že jedna z nich sa volá Laser-Shooting Dinosaur, určite pochopíte, že toto bude power metal toho najbláznivejšieho a najdivokejšieho druhu a tiež je jasné, že, napriek istej gýčovitosti, sa vám to bude páčiť.

,,Magická čepeľ zablokovala priechod medzi svetom živých a ríšou smrti. Stotisíc rokov slúžila ako pečať na vyhnanie zdroja všetkého zla do pekla. Teraz Angus vytasil meč, a tak sa stal Angusom McSixom. Tým sa však pečať porušila a arcidémon Seebulon sa vrátil do sveta živých. Aby bolo možné poraziť pôvodcu všetkého zla, musí sa meč dostať na najvyššiu úroveň; až potom sa z neho stane Sixcalibur – Meč moci!”vyjadril sa Thomas Winkler.

Melódie sú naozaj veľmi chytľavé. Od prvého momentu sa do centra pozornosti dostáva Thomas. Svojim dravým a silne emotívnym spevom akoby zatláčal do pozadia všetko ostatné. Ale to neznamená, že zvyšní hudobníci nie sú dobrí. Naopak, prácu si robia skvele.

Sú tu zábavné elektronické efekty. Trocha prehnané a zamerané na efekt, presne také, aké od takéhoto štýlu očakávate. Do celkového výrazu hudby skvele zapadajú aj primerane tvrdé gitarové riffy. Spolupráca gitaristov je skutočne vynikajúca. A bicie dokonale dotvárajú energiu celej nahrávky.

Ťažko by som vypichla jednu skladbu. Album je jednoliaty, hudba plynie dynamickým tempom a nalieva do vás litre dobrej nálady. Tak spomeniem aspoň Fireflies of Doom, pretože mi pripomenula Adagio, moju obľúbenú bandu, ktorá už bohužiaľ nefunguje. Po vypočutí človek musí uznať, že to bola zábava. Hudba vo vás zanechá skvelý pocit, ako po krásnom dni prežitom s ľuďmi, ktorých máte radi a s ktorými sa cítite uvoľnene a šťastne.

Zhrnuté a podčiarknuté

Ak ste fanúšik Rhapsody of Fire, Amarante alebo DragonForce, toto sa vám bude určite páčiť.

Lineup:

  • Angus McSix, Starlord of the Sixtus Stellar System (ex-Gloryhammer) – spev
  • Thalestris, Queen of the Lazer-Amazons of Caledonia – gitary
  • Arch Demon Seebulon, The Origin of all Evil  – gitary, basa, doprovodné vokály
  • Skaw! Buff Berserker from the North – bicie

Tracklist:

  1. Master of the Universe
  2. Sixcalibur
  3. Laser-Shooting Dinosaur
  4. Amazons of Caledonia
  5. Ride to Hell
  6. Starlord of the Sixtus Stellar System
  7. The Vision in the Fires (Intro)
  8. Eternal Warrior
  9. The Key to Eternity
  10. In a Past Reality
  11. Fireflies of Doom
  12. Just a Fool Will Play Tricks on Angus McSix (Bonus Track)

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.angusmcsix.net/
https://www.facebook.com/angusmcsix
https://www.instagram.com/angusmcsix/
https://twitter.com/angusmcsix/

Hodnotenie: 4/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *