Dog Eat Dog – Free Radicals

dog et dog free cover

dog et dog free coverLegendárni crossover pionieri Dog Eat Dog vydali v októbri po dlhých sedemnástich rokoch piaty album s názvom Free Radicals. Nikdy však neprestali koncertovať.

Skupinou prešlo množstvo hudobníkov, okrem iného aj členovia kultových Mucky Pup, ktorí patria k jej zakladateľom. Vedľa typických nástrojov mali vo svojej zostave aj saxofonistu a takto urobili dieru do sveta nahrávkou All Boro Kings. Kapela vznikla v New Jersey roku 1990.

Voľné radikály

Dog Eat Dog patrili k prúdu odvážnych spolkov, ktoré začali miešať metal, hardcore, punk, hip hop a scratching. A inak to nie je ani na novinke, ktorá nesporne nesie odkaz Mucky Pup, ale aj krajanov Helmet a Incubus.

Jasnými hitmi sú prvé single Lit Up a Never Give In. Tie však prekonávajú ,veci’ ako zo starých čias – @Joe’s, Man’s Best Friend (kapela uviedla, že táto skladba obsahuje jednu z najfunkovejších saxofónových liniek od ich pecky ,No Fronts’), E1 On 1 a Looking Back.

Pri songoch ako 1 Thing, Bar Down a ,beatlesovskej’ Zamboni možno nebudete veriť vlastným ušiam. Ale starí veteráni hudobných kombinácií tak objavujú nové územia a skúmajú hranice svojich schopností.

,,Voľné radikály je lekársky termín (sú to veľmi malé, reaktívne častice, ktoré dokážu atakovať dôležité štruktúry organizmu, poškodiť ich a úplne vyradiť z funkcie), ale pre nás má dvojaký význam. Oslobodzujeme sa a vraciame sa späť v čase, aby sme si mohli robiť to, čo chceme. Neriadime sa pravidlami tak, ako to robia iní ľudia.” Dave Neabore

Rozsudok

Myslím, že Dog Eat Dog vlastne nikdy nezišli zo svojej cesty k úspechu a pritom nezapredali svoje korene. To je ok. Ale saxíku mohlo byť viac.

Lineup:

  • John Connor – spev
  • Roger Haemmerli – gitary
  • Dave Neabore – basa, doprovodné vokály
  • Brandon Finley – bicie

Tracklist:

  1. Lit Up
  2. Kin
  3. Never Give In
  4. Time Won’t Wait Thing
  5. Mean Str
  6. Energy Rock
  7. @Joe’s
  8. Blvk Clvd
  9. Bar Down
  10. Man’s Best Friend
  11. E1on1
  12. Looking Back
  13. Zamboni

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Metalville

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.dogeatdogofficial.com/
https://www.facebook.com/dogeatdog.official/
https://www.instagram.com/dogeatdog.official/
Spotify

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *