Rotten Sound (Fi), Warfuck (Fr), Thorwald (Sk); 10.12.2023; Collosseum Club – Košice

rotten sound koncert collosseum kosice 2023

V nedeľu večer si v ,hornom bare’ Tri Sedmičky zaumienili vystúpiť Francúzi Warfuck, slovenský grind kult Thorwald a svetovo uznávaní, nesmiernou rýchlosťou posadnutí pomätenci Rotten Sound z Fínska. Metal je údajne neslušný, neslušné je zakázané, zakázané je tajomné a tajomná je láska. Pri tomto druhu zábavy pracujúcej triedy je to láska k extrémnemu metalu.

O tom, čo je hudba, môžeme viesť nekonečné filozofické spory, či s tým dokonca nesúhlasiť. Ale to je tak asi všetko, čo s tým môžeme urobiť. To už povedal iný múdry ujo a fanúšikov pomaly pribúdalo

Úvod

Ten patril power grindcore duu Warfuck z francúzskeho Lyonu, ktoré šíri blastbeatovú propagandu po celom svete od roku 2011 a na konte má štyri albumy.

V skladbách pomiešali zúrivú rýchlosť s trochu atypickými riffmi a divokými výkrikmi, ale aj stredné tempá s príchuťou hardrocku. Alebo sa mi to len zdalo? Občas to znelo ako noise mathcore, ale Warfuck predsa vedia, čo robia a tak dvojica zožala slušný ohlas.

warfuck koncert collosseum kosice 2023

Jadro

Thorwald hlásajú, že všetko ovláda Veľký Anciáš, takže nikto nemá šancu. Po intre na túto tému som každému z publika v duchu odporúčal ,,sluchaj, bo už za hviľu nebudze co”.

Je to pekelne zohratá banda, ktorá dodržuje žánrovú jednotnosť. Gitarista Fuko mal na sebe tričko Please No Disco Tonight, takže posolstvo bolo jasné.

Zazneli songy Smrad, Diablov Tanec, Sací Reflex, Digitálna Evolúcia, Atómový Mrak, Inkvizítor, Jebnutý Svet, Kolízie Systému, hit Jožo Ráž len v upravenej, asi trojsekundovej verzii a Tisícročia v Plameňoch.

Objavili sa aj prví pogujúci a Košičania tak pripravili podmienky pre vyhubenie ľudskej spoločnosti.

thorwald koncert collosseum kosice 2023

Totálny koniec

Ten nastal zhruba o 21.00 vystúpením Rotten Sound, ktorých sme tu už dvakrát čakali. Smola sprevádza kapelu asi v našich končinách. Spevák si pred pár dňami zlomil nohu v
Prahe, takže spieval posediačky.

To však nič neznamenalo. Bol to obrovský zvukový stroboskop, ktorý mi pálil priamo do mozgu. No ešte som ako tak videl akt vírenia. Strhol sa totiž divoký moshpit a stagediving. Necelá stovka priaznivcov extrémneho metalu sa rozletela ako lístie a zbytky z nich sa hádzali v divokom pogu.

Nebol to žiadny sen, bolo to skutočné. Viem, kedy sa to stalo. Kto nemal ochrannéslúchadlá s fucktorom 2 milióny, mal naozaj zlý večer

rotten sound koncert collosseum kosice 2023

Výborný undergroundový zážitok. Koncert Rotten Sound bol koncom 90. rokov vzdialený ako cesta na Mesiac a nikdy by som nepomyslel, že budú hrať v našom meste. Množstvo
ľudí letelo na nahrávkach Under Pressure a Drain, ktoré vtedy devastovali všetko doteraz nahraté.

Skvelý koncert, aj Collosseum zostalo stáť. Za všetkých ďakujem

Foto: Free metal Promotion

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *