Refore – Illusion Of Existence

refore iillusion of cover

refore iillusion of coverKapela z Valašska Refore vydala vo februári druhú štúdiovú nahrávku s názvom ,Illusion Of Existence’, s ktorou sa pokúsili potvrdiť svoju povesť veľkej nádeje novej vlny thrash metalu u našich západných susedov.

Táto formácia vznikla v Štítné nad Vláří v roku 2016.

Prelud bytia

Thrashová scéna zaznamenala posledné roky v Čechách aj na Slovensku výrazný vzostup, ktorý spôsobil priam obrodu spomínaného žánru. Nová generácia našťastie nezabudla na svojich učiteľov ako Kreator, Destruction, Slayer, Nuclear Assault a ďalších spolkov z 80. rokov.

Tvorba Refore je tým pádom určená hlavne milovníkom old schoolu. Skladby na ich novinke sú znovu natlakované agresívnymi, všestranne fingovanými riffmi, divokými sólami, nahnevaným vokálom, závratne rýchlymi, ale aj strednými pasážami s dokonalým zvukom.

Album, podľa tradície, otvára zlovestné Intro a po ňom nasleduje divoká, 33 minútová sonická masáž uší, ktorej však chýbajú výraznejšie momenty. Na druhej strane skladby tvoria kompaktný monolit, ktorého hlavnou témou je premenlivosť a nespoľahlivosť reality vnímanou skrz naše skresľujúce zmysly.

Rovnako ako samotná muzika, majú aj obaly kapely stúpajúcu tendenciu. Tentoraz namaľoval artwork, ktorý evokuje Sepulturu, španielsky umelec Juanjo Castellano Rosado.

Verdikt

Myslím, že album ,Illusion Of Existence’ vzbudí záujem aj vo svete, hoci sa ambiciózne štvorčlenné komando nevyhlo určitej šablónovitosti.

Lineup:

  • František “Fera” Tkadlec – spev, gitary
  • Matej “Fíša” Fišer – gitary
  • Karel Chromáček – basa
  • Dominik Suchma – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Illusion of Existence
  3. Blind World
  4. Imprisoned in Thoughts
  5. Tormented
  6. Confusion
  7. Eternal Pain
  8. Life Forgotten
  9. Vicious Path

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Smile Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/reforethrash
https://www.instagram.com/reforethrash/
https://www.youtube.com/channel/UCfRbmTQqUI93NkTIEzEopUg
https://refore.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/4MmDues4Gop2TTlDJLQNBF

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *