Majesty – Thunder Rider

Majesty - Thunder Rider_150x150Majesty (tiež známy ako Metalforce) je nemecká power heavy metalová kapela, ktorá vznikla v roku 1997. Na svojom konte už majú 9 albumy a to sú: Keep It True (2000), Sword & Sorcery (2002), Reign In Glory (2003), Metal Law (live album, 2004), Hellforces (2006), Metalforce (2009), Own the Crown (2CD, 2011), Thunder Rider (2013) a Banners High (2013).

Album Thunder Rider otvára výbušná skladba s podobným názvom. Zo začiatku skladby je počuť klavírny podmaz a do toho vybrnkávanie gitary, dalo by sa to nazvať, že je to krátke intro. Keď to “intro” skončí, tak začína sa pravé šialenstvo. Rýchly nástup gitár a bicích a hneď nato je počuť 3-4 krát výbuch a po niekoľkých sekundách nastúpi spevák Tarek ”Metal Son” Maghary, ktorý to obohacuje svojim hlasom. Keď príde na rad refrén tak už my naskakuje husia koža. Cca 2 minúty pred koncom začne hovoriť tajomný hlas a nato naskočia sóla, ktoré sú dosť dobre prepracované. Celá skladba je svieža a energická. Hneď po prvom vypočutí tejto songi, vám ostane melódia v hlave.

Ďalšia skladba v poradí s názvom Warlords of the Sea začína výstrelom s kánona a do toho krásne začínajú melodické gitary hrať. Postupne celá skladba naberá rytmus a zrýchľuje sa. Keď bicie idú už na plný výkon, tak je ešte počuť doznievanie gitary. Je veľmi energická a človek sa pri nej nenudí. Páči sa mi na nej aj to, že 2 minúty pred koncom perfektne napasovali pomaly klavír a na konci sa opakuje sa ten začiatok s melodickými gitarami.

Trojka – Anthem of Glory už nemá až také energetické tempo ako tie 2 predchádzajúce. Niektorými časťami mi to pripomínalo ich starší song Freedom Warriors, ale páči sa mi a to je všetko čo k tomu môžem napísať.

Ostatne skladby ako Make Some Noise, Metalliator, Raise the Beast a New Era sa mi nepáčia, chyba mi v nich niečo čo by ma oslovilo.

Osmička s názvom Asteria je čisto pomalá záležitosť. Úplne mi zapasovala ta songa na tomto albume. Je upokojujúca, nádherná a dá sa pri nej rozmýšľať nad hocičím.:)

Nasledujúce  Young and Free a  Rebellion of Steel po songe Asteria ničím neohrozili album, sú krásne a majú melódiu. Poslednou vecou je fantastická Metal Union. Dobre, že ju dali na koniec, je s nej cítiť, že tam ma byť.

Odporúčam si tento album vypočuť, ma niečo do seba, ale ma aj svoje muchy. Každý v ňom nájdete svoje 🙂

PS: na skladbe Metal Union boli hosťami títo muzikanti: Sven D´Anna (Wizard), Hannes Braun (Kissin´ Dynamite), Mat Sinner (Primal Fear /Sinner), Patrick Fuchs (Ross The Boss), Andreas Babushkin (Paragon) a Marta Gabriel (Crystal Viper).

Lineup:

  • Tarek  Maghary – spev, klávesy
  • Tristan Visser – gitara
  • Freddy Schartl – basgitara
  • Robin Hadamovsky – gitara
  • Jan Raddatz – bicie

Tracklist:

  1. Thunder Rider
  2. Warlords of the Sea
  3. Anthem of Glory
  4. Make Some Noise
  5. Metalliator
  6. Raise the Beast
  7. New Era
  8. Asteria
  9. Young and Free
  10. Rebellion of Steel
  11. Metal Union

Rok vydania:2013

Vydavateľstvo: NoiseArt Records

Youtube ukážka:

Hodnotenie: 4,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *