Magnum – Escape from the Shadow Garden

magesfthesgPo niečo vyše dvoch rokoch sa nám s novým počinom ozvali aj starí dobrí Magnum.

Album Escape from the Shadow Garden začal vo vydavateľstve SPV/STEAMHAMMER vychádzať od 19. marca tohto roku (postupne Škandinávia; Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko; ostatná Európa; USA a Kanada). Nejeden milovník dobrej melodickej rockovej muziky, je zvedavý na tento počin.

Nemastný-neslaný úvod

Od prvého songu – Live ‛Till You Die počuť, že pokračuje tam, kde skončila na poslednom albume – On the 13th Day (samozrejme nemôžeme čakať žiadne epické  kúsky typu – The Spirit). Je to štandardná melodická rockovka, podfarbená klávesmi.

V podobnom duchu sa nesú aj ďalšie dve – Unwritten Sacrifice a Falling For The Big Plan. Považujem ich za dobré odvedenú remeselnú prácu, ale chýba mi v nich nejaký výraznejší zapamätateľný moment.

Zlepšenie

Zlepšenie nastane u Crying in  the Rain. Ma celkom chytľavý rytmus a tiež tu treba oceniť peknú gitarovú prácu ústrednej postavy daného zoskupenia – Tonyho Clarkina. Myslím si, že na koncertoch by nemala chýbať.

Päťka – To Many Clowns je asi najlepšou vecou na CD. Takto si predstavujem dobrú skladbu tejto kapely. Pekne spravený riff, dobrý text a opäť chytľavý rytmus.  Potom bude nasledovať niekoľko skladieb nesúcich sa skôr v pomalších až stredných tempách.

Prvou z nich je Midnight Angel. Tu sa naplno ukáže krása Bobovho hlasu. Vidno, že ma na spievanie podobných veci nesmierny talent. To isté platí aj u nasledujúcej – The Art of Compromise. Tretia z nich – Don‛ fall Asleep mi príde ako najslabšia z celej platne.

Wisdom‛ s Had Its Day som zo začiatku moc nevedel prísť na chuť, ale časom si ma získala svojím refrénom.  V predposlednej Burning River si opäť užijeme rýchlejšie tempo. Myslím, že je celkom dobré spravená.

Na záver tu budeme mať opäť pomalý kúsok – The Valley of Tears, ktorý opäť zaujme hlavne spevom hlavného vokalistu kapely.

Verdikt

Počin Escape from the Shadow Garden považujem za pomerne vydarenú vec. No nezaškodilo by, keby bolo viac energickejších kúskov, alebo ako som vyššie spomenul – niečo na štýl The Spirit, alebo Kingdom of Madnes. Neverím, že už nedokážu nič podobné vytvoriť 🙂

Lineup:

  • Bob Catley – spev
  • Tony Clarkin – gitary
  • Al Barrow – basgitara
  • Mark Stanway – klávesy
  • Harry James – bicie

Tracklist:

  1. Live ‘Til You Die
  2. Unwritten Sacrifice
  3. Falling For The Big Plan
  4. Crying In The Rain
  5. Too Many Clowns
  6. Midnight Angel
  7. The Art Of Compromise
  8. Don’t Fall Asleep
  9. Wisdom’s Had Its Day
  10. Burning River
  11. The Valley Of Tea

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.magnumonline.co.uk/
https://www.facebook.com/magnumbandpage/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *