Saints Trade – Robbed In Paradise

saints trade robbed coverNa našom webe Metalmania-Magazín ste sa stretli už s viacerými zaujímavými kapelami z Apeninského polostrova. Ďalšou z nich budú Saints Trade z Bolgone. Robbed in Paradise je nástupcom ich prvotiny – mini albumu A Matter of Dreams.

Ich inšpiráciou sú veľké rockové bandy z 80-tych rokov

Treba povedať, že Saints Trade sa daného štýlu chytili so všetkou cťou čo k nemu patrí, bez toho aby niekoho vykrádali. Najavšími pokladmi tejto kapely sú hlavne  gitarista Claus a spevák Santi Libra.

Úvod CD – To The Light je síce trochu poslabší, no na druhé miesto umiestnili skvelú Feel the Fire, ktorú bolo možne počuť už na youtube v rámci uputávok k albumu. Tú si si určite vypočujete aspoň 5 krát za sebou. Takto vyzerá modernýmelodický hard rock.

Rovnako kvalitná bude aj trojka Inside, ktorá je u mňa jasnou koncertnou tutovkou. Štvorka Allied bude opäť jedna z tých slabších, no ale potom prídu na rad opäť výborne veci Like A Woman a California, ktorá je o niečo chytľavejšia.

Rocková jízda”

Tých, čo majú radi pomalšie piesne osloví aj Dreams Runnig Wild a potom v podobe skladieb Siria (Dawn Breaks In) a Rock N Roll Man tu budeme mať opäť dobrý energický hard rock.

Záverečne dva kúsky, baladická Into Your EyesThe Game  pôsobia tak trochu rozpačito. Je to síce kvalitne odvedená práca, no oproti ostatným songom akosi zaostávajú.

Myslím si, že prvý full album sa ST nad mieru vydaril a je krásnym dôkazom, že v melodickom hard rocku je stále čo objavovať.

Verdikt

Keď budú takto pokračovať, môžu byť napríklad tam, kde sú teraz Švajčiari Gotthard. Bol by som rád, keby opäť začala vo veľkých rádiách podobná muzika znieť vo väčšom množstve. Snáď sa to raz zlepší.

Lineup:

  • Santi Libra – spev
  • Claus – gitara
  • Matteo Angelini – basgitara
  • Joana Lachkova – bicie

Hostia:

  • Tommy Denander – gitara Inside
  • Roberto Priori – gitara The Game
  • Pier Mazzini – klávesy

Tracklist:

  1. To The Light
  2. Feel The Fire
  3. Inside
  4. Allied
  5. Like A Woman
  6. California
  7. Dreams Running Wild
  8. Siria (Dawn Breaks In)
  9. Rock ‘n’ Roll Man
  10. Into Your Eyes
  11. The Game

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: logic(il)logic Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.saintstrade.com/
https://www.facebook.com/saintstrade
https://www.instagram.com/saintstradeofficial/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *