Black Light – Privilege of Choice

Black Light Privilege coverMladá košická partia Black Light sa takmer dva roky po debute “Name of the One” (2016, Support Underground) hlási s jeho nasledovníkom. Chalani si album vydali v malom náklade vo vlastnej réžii a zároveň ho uviedli do sveta sériou koncertov.

To je najúčinnejšia prezentácia a chalani majú za to rozhodne palec hore. OK poďme ale k hudbe samotnej.

Zlepšenie

Tridsaťšesť minútovú nahrávku otvára akustické intro, no a hneď po ňom pecka One by One, ktorá sa rozbieha pomalým riffom, ten vystrieda rýchla thrashová jazda podporená hrdelným vokálom a chaotickým sólom.

Práve vokál je jedna z prvých vecí, ktoré sa mi na nahrávke páčia, je veľmi citeľný posun oproti debutu !!! Výborné.

Dangerous Children sprevádza pomalý ťahavý riff a naliehavý spev, krásne výrazná basgitara. V slovenskej Kto bude kričať zaznie parádny viachlasý hardcore refrén, ale takisto divoká speedpolková jazda s hobľujúcou gitarou, podporená sólovými výjazdmi.

Lament for teh Tormented Minds s úvodným jednoduchým riffom ma vrátila do 80.rokov minulého storočia, 6 Walls je asi najagresívnejšia jazda z celého albumu…spomeniem ešte záverečnú “Privilege of Choice”, melodická skladba na viac vypočutí, dôstojne uzatvára nahrávku.

Thrash metal 

Oproti debutu sa mi javí album viac thrashovejší, toho death metalu je poskromne. Kapela aj naďalej vzdáva hold starým časom, neprináša nič nové, prevratné. Zato nám však servíruje energickú, dobre spracovanú muziku, ktorú stojí za to vypočuť si.

Taktiež oproti spomínanému Name of the One sa výrazne zlepšil zvuk. Opäť sa nahrávalo v košickom S32 štúdiu, jednotlivé nástroje sa vyčistili a zjasnili a celok hrá povedal by som prístupnejšie…nie moderne a naleštene, zároveň nie špinavo. Teší ma dobre vytiahnutá basgitara, a ako som už vyššie spomenul kvalitnejší vokál.

Verdikt

Cover albumu je podobne ako na debute maľovaný, pre mňa žiaľ trochu fádny a nezaujímavý. Tu naozaj platí sto ľudí sto chutí. Dôležitejšia je muzika, a tá ma baví !!! Verím, že bude aj vás.

Lineup:

  • Maťo “Wevo” Tomáš – spev, rytmická gitara
  • Matúš Mlích – sólo gitara
  • Tomáš “Kili” Kilian – basa
  • Marek Železník – bicie

Hostia:

  • Peter Krokavec – čelo (skladby 1,2,10)

Tracklist:

  1. Intro
  2. One by One
  3. Dangerous Children
  4. Kto bude kričať
  5. Lament for the Tormented Minds
  6. 6 Walls
  7. Virus (Humanisease)
  8. Demons Will Be Fed
  9. The Hunting Life
  10. Privilege of Choice

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/kapelablacklight/
http://bandzone.cz/blacklightke

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *