Dawn of Disease – Ascension Gate

Dawn of Ascension coverNemecko je veľkou krajinou metalu (sú pánmi v oblasti power a heavy metalu), domovom metalových festivalov, ale ich death metalová scéna nie je veľmi známa… V auguste tohto roka nám tamojšia melodic/death metalová kapela Dawn of Disease ponúkla už v poradí piate radové CD pod názvom „Ascension Gate“.

A s čím prišli tento krát? Ako dokážu byť agresívni, tak dokážu byť melodickí. Trochu na škodu, pretože určite druhá polovica ponúka množstvo skvelých pesničiek, zatiaľ, čo tá prvá nie je dobre zvládnutá.

Na nahrávke cítiť vplyv švédskej death metalovej školy, no nechýba im vlastný zvuk. Miestami, hlavne v gitarách mi to evokovalo Insomnium.

Finálny mix a mastering posunul gitary dopredu, tým sa podarilo vytlačiť ich agresivitu a dodať albumu to death metalové. Mám veľké výhrady voči prvej polovici, ktorá by mohla byť oveľa viac prepracovanejšia (hudobne, textovo, interpretáciou…).

Oceňujem aj celkom zrozumiteľný (a pomerne originálny) vokál Tomasza Wisniewskeho. Textová stránka rozoberá vnútro samotného človeka, boj s našimi démonmi. Chválim aj obal, autorom je známy umelec Marc Cooper.

Zhrnutie: Dawn of Disease definovali svoj status, vykročili dobrou nohou do budúcnosti… Gitarové melódie si na tomto albumu zaľúbite, no škoda tej prvej polovice.

Lineup:

  • Tomasz Wisniewski – spev
  • Oliver Kirchner – gitary
  • Lukas Kerk – gitary
  • Christian Wösten – basa
  • Mathias Blässe – bicie

Tracklist:

  1. Passage
  2. Perimortal
  3. Leprous Thoughts
  4. Beneath the Waters
  5. Ascension Gate
  6. Akephalos
  7. Fleshless Journey
  8. The Growing Emptiness
  9. Lucid
  10. Mundus Inversus

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.dawnofdisease.com/
https://www.facebook.com/DawnOfDisease
https://www.youtube.com/user/dawnofdisease

Hodnotenie: 3,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *