Axxis – Virus of a Modern Time (EP)

Koronakríza skomplikovala činnosť aj mnohým hudobným telesám. Prestali koncerty a nielen to. Veľa kapiel ma problémy s nahrávaním nových albumov a niektoré posunuli termíny ich vydaní. Na novom počine pracovali aj nemeckí hard/heavy metalisti Axxis. No kvôli spomínanému svinstvu sa rozhodli práce prerušiť. Aby to trochu vynahradili fanúšikom, tak 7. apríla vydali v digitálnej podobe EPčko s tak trochu symbolickým názvom Virus of a Modern Time.

To obsahuje 7 piesni. Spomínané songy pochádzajú z divadelnej hry Prometheus Brain Project. Predstavujú akúsi modernú tvár kapely. Štýlovo bilancujú medzi hard rockom a moderným melodickým metalom. Dominujú hlavne strednerýchle tempa, no občas sa dočkáme aj rýchlejších (úvodná Babylon alebo štyrka Mother Money). Všetky sú správne chytľavé (hlavne spomínaná Babylon) a nechýbajú ani zaujímavé gitary a príjemný Berhnardov spev.

No bolo by aj par výhrad. V prvom rade k miešaniu angličtiny a nemčiny v textoch čo som trochu nepochopil a možno aj dramaturgia trochu zlyhala keď na 5 nájdeme titulnu vo video podobe a hneď po tom nasleduje opäť len trochu skrátená.

EPčko Virus of a Modern Time je pekným darčekom. Síce výrazne nezaujme, ale ani neurazí. Každopádne som zvedavý na ďalší album.

Lineup:

  • Bernhard Weiß – spev, gitary
  • Matthias Degener – gitary
  • Harry Öllers – klávesy
  • Rob Schomaker – basa
  • Dirk Brand – bicie

Tracklist:

  1. Babylon
  2. Boats of Hope
  3. Last Eagle
  4. Mother Money
  5. Virus of a Modern Time
  6. Virus of a Modern Time (video edit)
  7. War Games

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Phonotraxx Publishing

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.axxis.de/
https://www.facebook.com/axxis/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *