SickBoy – End Of Time (EP)

sickboy end of cover

sickboy end of cover Crossover metalová kapela SickBoy z mesta Kralupy nad Vltavou vydala v novembri minulého roku svoje debutové EP s názvom End Of Time. Zrodila sa tesne pred pandémiou a svoju koncertnú činnosť zahájila pár dní pred vypuknutím ,cholery’ v marci 2020.

Nasledujúce dva roky sa kapela sústredila na komponovanie. Jej dvaja členovia účinkovali v hardcore bandách Momma Knows Best a Hero From Zero.

Vlastnými slovami: ,,Sme crossover-metal a poskytujeme služby v oblasti extrémnych gitarových riffov, agresívnych guľometných rytmov, hlasného ryhania a uši drtiacich basových tónov. Podporujeme whiskey, slaninu a chaos.”

Koniec času

Prvá skladba z EP „God You Hate”, popisuje osud Alice, vernej členky kultu, ktorá je zradená vodcom sekty a rituálne obetovaná v mene starobylého kozmického boha Ashterotha. Okrem premyslenej tvrdosti sú SickBoy schopní tvoriť aj melódie, ktoré sú známkou ich muzikantských kvalít.

Drsný a progresívny song „Visions In My Mind“ bol prvým singlom, ktorý líči príbeh istého Johannesa. Ten sa pokúša uniknúť z kultu, ale má vízie temného sveta zvaného „Otherside“. Johannes prepadá drogovej závislosti, je unesený sektármi a obetovaný.

Záverečná pieseň „Get Out“ je podľa mňa najlepšou a najprepracovanejšou. Rozpráva groteskne hororový príbeh o vodcovi sekty, ktorý skončí v psychiatrickej liečebni a
prenasledujú ho desivé halucinácie. Pripomínajú mu jeho temnú minulosť ako vodcu kultu.

Verdikt

End of Time je veľmi sľubný začiatok, ktorý určite poteší fanúšikov, napr. Slipknot.

Lineup:

  • Case – growl, scream
  • Ori – gitary
  • Tomáš Maraček – gitary
  • Lukáš Svoboda – basa
  • Márty – bici

Tracklist:

  1. God You Hate
  2. Get Out
  3. Visions In My Mind

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://linktr.ee/sickboyband

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *