Zimná Chmeľovačka v Aligáči – Decilitr Rumu; 13.1.2024; Aligator Crystal Rock Pub – Bratislava

decilitr rumu koncert 2024

Bratislavský klub Aligátor hostil 13. januára najlepší ožranský metal na svete, miestnu kapelu Decilitr Rumu. Akcia mala názov Zimná Chmeľovačka v Aligáči. Koncert organizoval samotný klub a prevádzkar zvolil iný koncept.

Vstupné bolo zadarmo, ale dobré mravy kážu, aby každý hosť urobil poriadny účet. Hrala iba jedna kapela a hrala dlho a výborne.

Decilitr Rumu

Toto hudobné teleso hrá opilecký metal –  heavy/thrash s prímesou punku. Charizmatický spevák a frontman Michal hrá na gitaru, a aj spieva. Druhý gitarista so spevom vypomáha. Ďalším členom je, samozrejme, bubeník. Kapelu doprevádza na basgitare Lenka, ktorá kapelu aj výrazne skrášľuje.

decilitr rumu koncert 2024

Kapela hrala výborne, klub bol plný ľudí, ktorí sa poriadne zabavili. Rezká hudba pozostáva z vlastných skladieb spievaných po slovensky alebo po česky a známych opileckých hitov. Zazneli aj covery od Alkeholu a Kabátu. Najväčšie hity pomohli zaspievať aj diváci, napr. Pivo dělá hezká těla.

Muzikantke a muzikantom určite pomohla aj dobrá akustika, klub sa nachádza v podzemí a zvuk bol skvelý. Decilitr Rumu zahral vlastnú a najlepšiu párty pesničku, chytľavý hit Prišiel som s vami naj*bať.

Samotný frontman usilovne mastí na gitare a spieva. Ako bonus divákov zábava. Či už hraním medzi ľuďmi alebo vtipnými hláškami. Jedna za všetky: Nealko pivo je prvý krok ku gumenej Anči.

decilitr rumu aligator bratislava 2024

Treba zdôrazniť, že každý člen usilovne hral. Bubeník trieskal do bicích ako divoch a všetci gitaristi hrali usilovne až sa im prsty mihali. Toto kombo spôsobilo, že kapela bola zladená a diváci dostali kvalitný umelecký zážitok.

Záverečné slová

Kapela ukázala výbornú formu do nového roka a návšteva koncertu jednoznačne stála za všetky prepité peniaze. Príjemnou čerešničkou bola návšteva metalistov z iných slovenských miest a prítomnosť mládeže. Dokonca tí najmladší prišli v sprievode rodičov a je naozaj radosť vidieť vyrastať novú generáciu metalistov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *