Novinky z prostredia interpretov Flotsam and Jetsam, HammerFall, Poetry in Telegrams, Sebastien

flotsam and jetsam kapela 2024

Legendárna thrashmetalová kapela Flotsam and Jetsam ohlásila nový album

26.4.2024

flotsam and jetsam kapela 2024Arizonskí thrasheri Flotsam and Jetsam pripravujú nástupcu albumu Blood In The Water z roku 2021. Podrobnosti zatiaľ nepoznáme, no dnešný deň vydali prvý singel I Am The Weapon.

Ďalšie podrobnosti, vrátane termínu predobjednávok, budú známe 24. mája. Celé to zastreší vydavateľstvo AFM Records.

Vyhlásenie kapely: „Z nového albumu sme veľmi nadšení. Do hudby sme vložili veľké množstvo úsilia a nápadov, a už sa nevieme dočkať, kedy začneme tento metalový útok na hudobnú komunitu…”

Linky:
www.flotstildeath.com
www.facebook.com/flotsamandjetsam.official
www.instagram.com/flotsamandjetsamofficial
https://shop.afm-records.de

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

HammerFall – prvý singel z chystaného albumu

25.4.2024

hammerfall kapela 2024Novinku od Švédov HammerFall môžete očakávať 9. augusta. Album sa bude volať Avenge The Fallen.

Presne tak, necelý rok po poslednom turné United Forces je kvinteto okolo gitaristu Oscara Dronjaka a speváka Joacima Cansa, späť s desiatimi novými kúskami, ktoré sú plné klasického heavy metalu.

„Toto je náš 13. album,“ hovorí s hrdosťou Joacim Cans. „Ako si po 13 albumoch stále zachováte relevantnosť? Je to veľmi podobné úvodnému veršu piesne Avenge The Fallen: „Čo je horšie, byť tým, kto zomrel, alebo tým, kto prežil?“

Zamyslite sa nad tým, pretože je to ťažká otázka“.

Pokračuje: „Chceme byť kapelou, ktorá vydáva novú hudbu len z jediného dôvodu, a to aby ustavične koncertovala, alebo chceme stále posúvať a klásť si výzvy? V dobe, keď majú ľudia čoraz menšiu pozornosť, stále rozmýšľame v podobe plnohodnotných albumov. Niekoľko dobrých piesní ešte nerobí silný album. Silný album vzniká z platne, plnej skvelých skladieb, a to je to, čo prinášame s Avenge The Fallen.”

hammerfall avenge the cover

Tracklist:

  1. Avenge the Fallen
  2. The End Justifies
  3. Freedom
  4. Hail to the King
  5. Hero to All
  6. Hope Springs Eternal
  7. Burn It Down
  8. Capture the Dream
  9. Rise of Evil
  10. Time Immemorial

Prvým singlom je Hail To The King:

„Na skladbe Hail To The King som začal pracovať počas turné s Helloween v USA,“ spomína Oscar Dronjak. „Keď spelo ku koncu, som sa blížil k dokončeniu skladby. Takže hneď po koncerte v Los Angeles som zamieril do autobusu, kde som pracoval ako blázon, aby som dal dokopy posledné kúsky. Ukázalo sa, že to bol koncert, na ktorý prišiel jeden z mojich obľúbených wrestlerov, Chris Jericho. Bol to tiež koncert, kde sa Fredrik stretol so svojím idolom Frankom Bellom z Anthrax a Joacim sa zoznámil s Jayom Rustonom, producentom Armored Saints, Avatar, Anthrax, Corey Taylora a ďalších, a ktorý po tomto stretnutí súhlasil s produkciou vokálov pre Avenge The Fallen! O to všetko som prišiel, ale mám z toho aspoň skvelú skladbu, haha!“

Linky:
http://www.hammerfall.net/
https://www.facebook.com/hammerfall
https://www.instagram.com/hammerfall_official/
https://www.youtube.com/user/HammerFall4REAL/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö

VIDEOPREMIÉRA: Poetry in Telegrams ft. Sven Martin predstavujú singel Breathing (Acoustic)

25.4.2024

POETRY IN TELEGRAMS prichádzajú s novým videoklipom k piesni Breathing (Acoustic). Pôvodná skladba z EP Melancholy získala akustickú podobu v štúdiách Matter Music a Grapow Studios. Piano nahral klavirista Sven Martin, spolupracovník Jonathana Davisa či dvojice t.A.T.u. O hudbu, text a spev sa postaral Johny Štefeček.

Videoklip režíroval Peter Čermák

V hlavnej úlohe sa predstavila slovenská herečka Simonetta Hladká. Pieseň je tretím singlom z akustického CD The Line of Love, ktoré vyšlo v decembri 2023. Gitarovú verziu skladby v roku 2016 nahrali Johny Štefeček, Paul Ortiz a Jørgen Munkeby.

POETRY IN TELEGRAMS je projekt, ktorý v roku 2013 založil slovenský hudobník a textár Johny Štefeček. Na piatich radových nahrávkach sa spolupodieľali známe zahraničné mená: Thomas Lang (AUT/USA), Jørgen Munkeby (NOR), Paul Ortiz (UK), Marco Minnemann (GER/USA) a Gil Sharone (USA).

Mix a mastering vznikal v  Grapow Studios pod dohľadom Rolanda Grapowa (GER).

EP Melancholy (2016) a I, Koheleth (2018) boli nominované na Radio_Head Awards. Krátky film Petra Čermáka Interlude s hudbou Poetry in Telegrams zbieral v roku 2022 ceny na medzinárodných filmových festivaloch v Košiciach a v Budapešti.

Hlavné úlohy si v ňom zahrali Ivana Kološová a Gregor Hološka, ktorý zároveň stvárnil ústrednú postavu päťdielnej série klipov Poetry in Telegrams.

Jednotlivé piesne i celé albumy Poetry in Telegrams nájdete na https://poetryintelegrams.bandcamp.com/ a na ďalších streamovacích službách. Viac informácií o projekte ponúka oficiálny web www.poetryintelegrams.com.

Tlačová správa

SEBASTIEN vydávají první cover své kariéry – „Slzy tvý mámy“ od OLYMPIC – jako duet s Láďou Křížkem

24.4.2024

SEBASTIEN to s novou posilou v pětici rozjíždí na plné obrátky. Právě vydávají druhý singl z chystané desky „Quo Vadis“ s názvem „Slzy tvý mámy“. Jestli vám
už teď jméno skladby zní povědomě, věřte svému úsudku. Máme tady totiž první cover v historii SEBASTIEN.

Jedná se o poctu skupině OLYMPIC a zároveň dárek k jejím šedesátinám: „Na hudbě OLYMPIC jsem vyrůstal a nesmírně mě ovlivnila. Díky jejich zpěvníku
jsem se kdysi naučil hrát na kytaru a z našetřených peněz na svačinu jsem si kupoval jejich CDčka. Pro nás všechny je to zkrátka velká legenda a čeští ROLLING STONES! „Slzy tvý mámy“ je úžasná a naprosto nadčasová píseň, proto jsme se rozhodli složit naším duetem Petrovi Jandovi a skupině OLYMPIC pomyslnou poklonu,“ komentuje lídr kapely George.

Skladba je totiž v podání SEBASTIEN exkluzivním duetem s legendárním Láďou Křížkem (CITRON, KREYSON), který – aby těch šedesátek nebylo málo – také nedávno oslavil své šesté kulatiny. Navíc máme dnes příležitost kromě nového singlu Láďovi popřát k narozeninám a Jirkovi, spolu s „hady a štíry", k svátku. Na akustickou kytaru zahostoval Pavel Hanus a doplnil tak svého času Citroňácké trio.

Vokály byly natočeny ve studiu Pavla Hejče (VITACIT), o mix a mastering nahrávky se postaral kdo jiný než Roland Grapow (MASTERPLAN, ex- HELLOWEEN). Videoklip vznikal v prostorách pražské Rock Opery, kde George Rain nedávno získal angažmá v několika rolích.

Natáčení klipu se dokonce zúčastnil i sám autor a původní interpret písně Petr Janda a traduje se, že mezi oběma pány – Petrem Jandou i Láďou Křížkem – panovala při natáčení nebývale přátelská atmosféra, což ještě nedávno vypadalo jako naprosto nereálný scénář. Celá deska vychází 28. června u Smile Music records.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *