Nazareth – Rock ‘n’ Roll Telephone

nazareth rock coverNapriek zdravotným problémom legendárneho Dana McCaferttyho, sa Nazareth predsa len rozhodli s nim natočiť ešte jeden počin. Samotný Dan krátko po jeho vydaní kapelu nadobro opustil a jeho náhradou sa stal pomerne neznámy Linton Osborne. S tým sa natíska otázka, či bude tento album dôstojným ukončením jednej etapy  kapely, alebo iba akýsi komerčný ťah.

Začiatok Boom Bang Bang síce na mňa príliš presvedčivo nezapôsobil, no dvojka One Set of Bones je jasným dôkazom, že hráči tohto zoskupenia nepatria do starého železa. Samotný Dan ukazuje zaujímavú polohu hlasu. O jeho kvalitách presvedčia aj nasledujúce Back 2b4 a nasledujúca Winter Sunlight, ktoré ukážu, že ma talent aj na pomalšie veci.

Príjemné prekvapenie

Príjemným prekvapením bude ale šestka – Punch a Hole in the Sky. V tej doslova siahol na vrchol svojich možnosti a bubeník Lee Agnew nám s spolu s ostatnými predvedie peknú rýchlu jazdu. Dovolím si povedať, že táto pieseň bude mať pevné miesto v zlatom fonde Nazarethov.

Výhrady

Čo mi ale trochu prekáža je miešanie elektroniky v Long Long Time. Hudobne je celkom pekne spravená, ale neviem. Možno som moc konzervatívny, no elektronika sa mi k ním nehodí. Ďalej si myslím, že taktiež mohli vynechať slaďák The Right Time. Vyššie zmienene Back 2b4Winter Sunlight boli lepšie.

Zo záverečnej trojice by som vyzdvihol hlavne chytľavú Speakeasy a aj posledná, opäť rýchla jazda God of the Mountian určite zaujme.

Bonusy?

Osobne mi je záhadou, prečo Just a Ride (s temnými gitarami, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani Black Sabbath) a príjemná Wanna Feel Good s tak trochu ,,vanhalenovským nádychom“ sa nedostali  medzi riadne skladby, ale sú zaradené iba ako bonusy. Podľa mňa by pekne oživili nahrávku.

Konečný verdikt

Môj záverečný verdikt bude taký, že Rock ‘n’ Roll Telephone je dôstojným ukončením jednej etapy Nazarethu. Som zvedavý aká bude ta ďalšia a hlavne či vyjde aj nejaká fošňa s Lintonom Osbornom za mikrofónom. Nechajme sa prekvapiť 🙂

Lineup:

  • Dan McCafferty – spev
  • Jimmy Murrison – gitary
  • Pete Agnew – basgitara
  • Lee Agnew – bicie

Tracklist:

  1. Boom Bang Bang
  2. One Set of Bones
  3. Back 2B4
  4. Winter Sunlight
  5. Rock ‘n’ Roll Telephone
  6. Punch a Hole in the Sky
  7. Long Long Time
  8. The Right Time
  9. Not Today
  10. Speakeasy
  11. God of the Mountain

Bonusy:

  1. Just a Ride
  2. Wanna Feel Good?
  3. Big Boy (live)
  4. Kentucky Fried Blues (live)
  5. Sunshine (live)
  6. Expect No Mercy (live)
  7. God Save the South (live)

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Union Square Music

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.nazarethdirect.co.uk/
https://www.facebook.com/nazarethofficial
https://www.instagram.com/nazarethband/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *