Arch Enemy – War Eternal

arch enemy war coverNovinka od kapely Arch Enemy z názvom War Eternal od začiatku šľape na plný výkon. Až na pár skladieb s orchestrálnymi motívmi je to poriadny “death metalový nářez“, ako by povedali naši českí metal brothers.

Ako všetci vieme, pred Michaelom Amottom a jeho partiou stala ťažká úloha. Dokázať svetu, že náhradníčka Angely Gossow – Alissa White-Gluz je rovnako dobrá a Arch Enemy stoja zato. Poďme ale poporiadku.

Jízda

Celé album otvorí orchestrálne intro Tempore Nihil Sanat (Prelude In F Minor). Po ňom  nabehne hneď nárez Never Forgive, Never Forget. Ďalej nasledujú sklady… War Eternal a As the Pages Burn. Vo všetkých nechýba agresivita, melódia a hlavne Alissin super spev.

Rýchla jazda bude pokračovať aj pri More Regrets a potom si užijeme You Will Know My Name.  Znie ako keby bola  napísaná Alissou, ale celé to spáchali Amott a Cordle. Inštrumentálka Graveyard of Dreams očarí hlavne svojou atmosférou, pre ktorú sa dosť odlišuje od ostatných. Stolen Life vás osloví zaujímavými vokálmi, do ktorých sa zapojí aj Amott.

Ďalej tu budeme mať zaujímavú  Time Is Black a nasledovať ju bude On and On so skvelým Alissiným spevom.  Zo záverečného tria zaujme hlavne posledná, melodická inštrumentálka Not Long for This World .

Verdikt

Alissa White-Gluz sa perfektne zhostila svojej úlohy. Je dôstojnou náhradou Angely Gossow. Kapela nestratila nič svojej kvalite. War Eternal sa oplatí vypočuť !

Lineup:

  • Alissa White-Gluz − spev
  • Michael Amott − gitary, klávesy
  • Nick Cordle − gitary
  • Sharlee D’Angelo − basa
  • Daniel Erlandsson − bicie

Tracklist:

  1. Tempore Nihil Sanat (Prelude In F Minor)
  2. Never Forgive, Never Forget
  3. War Eternal
  4. As The Pages Burn
  5. No More Regrets
  6. You Will Know My Name
  7. Graveyard Of Dreams
  8. Stolen Life
  9. Time Is Black
  10. On And On
  11. Avalanche
  12. Down To Nothing
  13. Not Long For This World

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Century Media

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.archenemy.net/
https://www.facebook.com/archenemyofficial/?fref=ts
https://www.instagram.com/archenemyofficial/
https://www.youtube.com/user/archenemyofficial

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *