7days – The Weight of the World

7days The Weight coverNiekedy je dobre si pripomenúť aj zabudnuté kapely. Medzi také patria aj Švédi 7days. Názov vám pravdepodobne mnohým nič nepovie, no ich hráči sa neskôr uplatnili v známejších formáciách (Therion, Darkwater, Royal Hunt…).

7days vznikli v r. 2004. Debutový album The Weight of the World vydali v 2006-tom. Spomínanú platňu, spolu s jej nasledovníkom Into Forever znovu vydajú Ulterium Records. Udeje sa tak 28. mája.

Čo nájdete na T.W.o.t.W.? Približne 55 minút skvelej progresívno power metalovej muziky. Markus Sigfridsson tu ukazuje, že nie je len skvelým gitaristom, ale aj zručným klávesakom a aranžérom.

Taktiež mal šťastnú ruku pri výbere speváka. Vyššie položený hlas Thomasa skvelo pasuje. V niektorých momentoch trochu pripomína slávnejšieho kolegu Jamesa LaBrieho. Občas ho podporujú zborové spevy a v štvorke (Fall Again) si zaspieva aj hosťka – Caroline Sigfridsson.

No treba povedať, že pre bežných poslucháčov tento album nie je určený. Typického konzumenta Helloweenu, Sabatonu tento počin zrejme neosloví. No si ho pustí viackrát, môže ho zaujať. Minimálne vďaka atmosfére.

Každopádne ak ste milovníkmi kvalitného a originálneho metalu alebo rocku, určite neváhajte a obstarajte si tento počin.

Lineup:

  • Thomas Vikström – spev
  • Markus Sigfridsson – gitary, klávesy, programovanie
  • Andreas Olsson – basa
  • Daniel Flores – bicie

Hostia:

  • Kaspar Dahlqvist – klávesy
  • Caroline Sigfridsson – spev

Tracklist:

  1. Redeemer
  2. Confession
  3. The Darkest Winter
  4. Fall Again
  5. Where Are You
  6. The Weight of the World
  7. Save Me
  8. With You Forever
  9. Wisdom Calls (Veni Domine cover)

Rok vydania: 2006 (pôvodná verzia), 2021 (reedícia)

Vydavateľstvo: Rivel Records (pôvodná verzia), Ulterium Records (reedícia)

Youtube ukážka:

Linky:
https://lnk.sk/bctm/
https://7daysmetal.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *