Gore Dimension – Ethereal Realm

Gore Dimension Ethereal coverV našich končinách zatiaľ neznáma turecká banda Gore Dimension, ktorá vyplávala z hlbín metalového podsvetia v oblasti Istanbul / Ankara, nahrala debut Ethereal Realm. Tridsaťšesť minútový album nadväzuje na prvotný singel Crypts Of Obscurity spred dvoch rokov. Odvtedy sa datuje aj vznik kapely.

,Éterickú ríšu’ otvára temne zlovestné intro a končí nemenej desivé outro. ,Krvavý rozmer’ sa snaží vyťažiť maximum zo všetkých možných rytmov a postupov. Vokál je absolútne neľudský a perfektne dopĺňa technicky prepracovaný brutal death metal.

Ich hudba vás má varovať pred nekonečným procesom vyhladenia ľudskej rasy, ktorému sami napomáhajú. Skúsení muzikanti, ktorí prešli množstvom kapiel, uznávajú svoje nemilosrdné korene v old schoolových temnotách minulosti death metalu a grindu. Riffy a zvuk plnia ústa hltajúcich bohov vnútornosťami šialených detí.

Na albume nájdete aj sample z kultového filmu Heavy Metal. Aj vďaka tomu sa javí táto abnormálna groteska ako prirodzená a jej ,obyvatelia’ žijú v čisto vražednej spoločnosti, kde jediným platidlom je smrť a kde každý prehráva.

Ich texty vám predstavia novú tvár smrti a psychického mučenia jednotlivca. Debut navyše zdobí vynikajúci artwork. Táto kapela si určite zaslúži viac pozornosti, pretože je to celkom príjemná nočná mora.

Lineup:

  • Yunus Efe – spev
  • Ateş Baran Tüzün – gitary
  • Emre Bingöl – basa
  • Eren Gürsoy – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Summoning for the Endless Obliteration
  3. Roots of Unmerciful
  4. Reborn from Abstract
  5. I Savor Like Entrails of Mad Children
  6. Fraudulent Memoriam
  7. Drawned and Suffocated
  8. Agateophobia
  9. Devouring the Gods
  10. Outro

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/goredimension/
https://goredimension.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/goredimension/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *