Blackbeat – Blackbeat

blackbeat album cover 2023

blackbeat album cover 2023Ak sa pozrieme na rockovú a metalovú muziku vo všeobecnosti, tak si môžeme všimnúť, že aspoň na Slovensku sú najobľúbenejšími podžánrami hlavne rôzne ,,cory“, death metal, power metal, punk rock…

Spomínané subžánre však nie sú jedinými ,,podskupinami“ takejto hudby. Napríklad keď zavítate na východ, určite narazíte aj na košické trio, ktoré si hovorí Blackbeat. Po dlhšom období koncertovania im minulý rok v decembri vyšiel rovnomenný debutový album. O jeho mastering sa postaral Jimi Cimbala.

Chlapci sa rozhodli svoju prvotinu pojať špeciálne. Je to vlastne live album – záznam koncertu v košickom klube Collosseum z 31. augusta 2021.

Vysoká úroveň

Na úvod treba povedať, že nahrávka je na vysokej technickej úrovni. Všetky nástroje a spevy počuť čisto a jasno a celkovo skvelo zachytáva atmosféru podujatia. Na konci piesní nechýba mohutný aplaus publika.

Kapela je verná tradičnému rockandrollovému štýlu (s občasnými presahmi do bluesu/hard rocku), no zároveň dokáže znieť sviežo a moderne. Rytmická sekcia šliape na plné obrátky, Ľuboš vie priniesť tie najlepšie riffy a aj basák/spevák v jednej osobe – Milan Štrbík je správne presvedčivý.

Najväčším pokladom celého albumu je trojica peciek Robotnícka trieda, Pán príslušník Euardo a Blackbeat – ukážkové koncertné hity. Snáď sa tak skoro so setlistu ,,Blackbeaťakov“ nevytratia. Ak by ich zaradilo nejaké rádio do svojho setlistu, tiež by nič nepokazilo.

Konečný verdikt

Debutový album Blackbeat sa určite oplatí vypočuť. Ak tak spravíte, určite neoľutujete.

Lineup:

  • Milan Štrbík – sólový spev, basgitara
  • Ľuboš Duračka – gitary, doprovodné vokály
  • Ján Chvastaš – bicie

Tracklist:

  1. Poď so Mnou – Live
  2. Odkaz – Live
  3. Hranice – Live
  4. Vrana – Live
  5. Osmy Hriech – Live
  6. Moje srdce bije iba zo zvyku – Live
  7. Október – Live
  8. Robotnícka Trieda – Live
  9. Pán príslušník Eduardo – Live
  10. Blackbeat – Live
  11. Fantasmagoria – Live

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Full album:

Linky:
https://www.facebook.com/BLACKBEAT.RockandRoll
https://www.instagram.com/blackbeat.rnr/
https://bandzone.cz/_100700

Hodnotenie: 5,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *