Sederai mutilation – Agony of Borneo

Takže toto je brutal death metal projekt jedného muža z Tanah Grogot. Ten sa nachádza vo Východnom Kalimantane, ktorý je jednou z provincií Indonézie. Rozkladá sa na východe Kalimantanu, indonézskej časti ostrova Borneo. Hlavné mesto je Samarinda so 600.000 obyvateľmi.

Kapely z týchto krajín nemajú na ružiach ustlané. Niekde to síce ako tak tolerujú, inde nie. Napr. egyptská televízia pred časom natočila a odvysielala film, ktorý mal všetkých odradiť od počúvania nevhodnej hudby. Snímka pojednáva o štvorici káhirských metalistov, ktorí prepadnú satanizmu a skončia ako narkomani a kriminálnici. Americký historik umenia Mark Levin študoval, ako západnú muziku prijímajú ľudia v islamských štátoch. Zistil, že medzi mládežou od Maroka po Pakistan je veľmi populárny práve metal a jeho rôzne odnože.

Štyri z deviatich skladieb má anglický názov. Zvyšok je pravdepodobne v indonézštine. V spomínanej oblasti sa ešte používa banjarština a dajácke jazyky. Dve kompozície, Carcass Amputated a Kerusakan Organ Otak, vyšli už minulý rok na Promo 2019. Obe vydal Pathologically Explicit Recordings. Album otvára intro akoby z oného sveta. Po ňom sa začína výlet do pekla na vlastné uši. Tým peklom je džungľa. Dekadencia bažín s jej agóniou doženú poslucháča k zúfalstvu. Pred treťou skladbou nasleduje ďalšie skvelé apokalyptické intro. Ultra hlboký vokál, občas sa mihne druhý, rýchle, aj pomalé technické riffy lemujú celý tento adventúrny hororový survival. V kanáloch džungle na vás striehnu všetky druhy rytmov. Na chvíľu si ešte vydýchnete počas nepredstaviteľnej hrôzy v intre pred šiestou skladbou a potom už definitívne padnete k zemi

Čakajú na vás viac ako tri desiatky minút strávených v labyrinte frustrácie a s nohami v blate Bornea. Avšak uvítal by som viac rôznych hlasov. Do tohto zverstva sa to priam pýta.

Lineup:

  • Putra Riezky – spev, všetky nástroje

Tracklist:

  1. Impending Destruction (intro)
  2. Emas hitam pualu bormeo
  3. Murka dunia
  4. Human Rotten
  5. Membunuh atau mati
  6. Kerusakan organ otak
  7. Jeritan kesakitan
  8. Carcass Amputated
  9. Infected Agony

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Pathologically Explicit Recordings

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/sederai.mutilation/
https://sederaimutilation.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *